Nationaal Park Hoge Kempen

Parken & Tuinen Nationaal Park Hoge Kempen,
Algemene informatie

Het Nationaal Park Hoge Kempen in de Belgische provincie Limburg, is het enige Nationaal Park in België! Het is een uniek natuurgebied waar meer dan 12 000 ha aan natuurpracht beheerd en beschermd wordt.  Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide en stuivende duinen, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, .... In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. 

Het Nationaal Park is er enerzijds ter bescherming van de natuur, en anderzijds ter recreatie van de mens. Zo vinden wandelaars hun gading op de 440km aan wandelpaden, fietsers vermaken zich op het fietsroutenetwerk, mountainbikers hebben 200km onverharde paden ter beschikking, en ruiters genieten van een uitgebreid ruiternetwerk. Voor ieder wat wil(d)s!

Het enorme natuurgebied heeft 9 toegangspoorten. Dit zijn plekken aan de rand van het Nationaal Park met alle nodige faciliteiten zoals een ruime parking, infoborden, horeca, toiletten, enzoverder.